Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Matig sommarsallad

Matig sommarsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Matig sommarsallad

Dagens sallad innehåller allt man önskar sig en somrig dag. Färggrann och proppfull av nyttigheter i form av vitaminer och mineraler. Blomkålen har fått sig en omgång i grillen och gårdagens kokta broccoli har piffats upp i en basilikadressing.

1 litet blomkålshuvud

1 broccoli

1 dl blåbär

1 dl hallon

1 dl cashewnötter

1 kruka grönsallad

200 g fetaost, smulad

1 dl olivolja

1 dl basilikablad

saften av ½ citron

½ dl gräslök

svartpeppar

salt


Sätt blomkålen på grillen och låt den få färg. Koka broccolin i några minuter och låt den svalna. Mixa ihop basilika, olja, peppar, salt och citronsaft. Slå över broccolin för smaksättning. Skölj salladsbladen och riv i bitar. Bred ut på ett fat och tillsätt övriga salladsingredienser. Servera som lunch eller tillsammans med grillat.