Yliopistosta irtisanotuille tarjottava tukea työllistymiseen

SAK:n työelämäasioiden johtaja Saana Siekkinen on huolissaan Helsingin yliopistosta irtisanottujen työntekijöiden muutosturvasta.
27.01.2016 17:04
SAK
Uutiset Työelämä
Saana Siekkinen

– Helsingin yliopisto ilmoitti keskiviikkona yliopistojen historian suurimmista henkilöstövähennyksistä. Työnsä menettäneille ei kuitenkaan ole luvassa valtiovallan puolesta minkäänlaista ylimääräistä tukea uudelleentyöllistymisen edistämiseksi.

Siekkinen peräänkuuluttaakin maan hallitukselta Helsingin yliopistolle suunnattua rakennemuutostukea.

– Kyse on lähes tuhannen työpaikan menetyksestä parin seuraavan vuoden aikana. Työnsä menettäneet tarvitsevat nyt samanlaista tukea työllistymisen edistämiseen kuin esimerkiksi Microsoftin irtisanomisten yhteydessä tarjottiin.

Helsingin yliopisto on ilmoittanut irtisanovansa 570 henkilöä vuoden 2017 loppuun mennessä. Sen lisäksi työpaikat vähenevät yli 400:lla, kun muun muassa määräaikaisia työsuhteita ei enää jatketa.

Saana Siekkinen huomauttaa, että kyse ei ole pelkästään opetushenkilökunnasta.

– Helsingin yliopiston vähennystoimet kohdistuvat rajusti myös hallinto- ja tukipalveluiden työntekijöihin. Tämä hankaloittaa sekä jäljelle jäävän henkilöstön että opiskelijoiden arjen sujumista.

Monet muutkin oppilaitokset ovat ilmoittaneet vähentävänsä työntekijöitä hallituksen päättämien massiivisten koulutusleikkausten johdosta.

– Valitettavasti koulutuksen henkilöstövähennykset eivät jää tähän. Esimerkiksi monissa ammatillisen koulutuksen oppilaitoksissa yhteistoimintaneuvottelut ovat vasta alkaneet ja irtisanomisista ilmoitetaan myöhemmin, Saana Siekkinen toteaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.