Yli kaksi kolmasosaa SAK:laisista nyt keskitetyn ratkaisun piirissä

SAK:n jäsenliitot ovat tähän mennessä päässeet työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiseen neuvottelutulokseen yli 100 työehtosopimuksen osalta. Sopimusten piirissä on tällä hetkellä arviolta 72 prosenttia SAK:laisista työntekijöistä.
24.10.2013 14:44
SAK
SAK:lainen keskiarvoperhe saa seuraavan parin vuoden aikana noin 60 euron palkankorotuksen, jos työllisyys- ja kasvusopimus toteutuu.

Tänään perjantaina neuvottelutulos on syntynyt muun muassa kaupan alalle. Eilisyönä päästiin sopuun valtion työehdoista. Aikaisemmin torstaina saatiin neuvottelutulokset esimerkiksi kunta-alalle, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluihin, paperiteollisuuteen sekä kiinteistöpalvelualalle.

SAK ja muut työmarkkinoiden keskusjärjestöt allekirjoittivat 30. elokuuta neuvottelutuloksen keskitetystä työllisyys- ja kasvusopimuksesta. Kahdeksan viikkoa jatkuneiden alakohtaisten työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen määräaika päättyy tänään perjantaina kello 16, jonka jälkeen keskusjärjestöt arvioivat sopimusten kattavuutta.

Jos riittävän moni ala on neuvotellut työehtosopimuksensa keskitetyn ratkaisun pohjalta, tulee työllisyys- ja kasvusopimus voimaan. Samalla toteutuvat valtion sopimusta tukevat toimet.

SAK:n hallitus arvioi neuvottelutilannetta kokouksessaan tänään kello 14.

Työllisyys- ja kasvusopimus

Liittokohtainen neuvottelutilanne

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.