Yli 40 SAK:laisella alalla neuvottelutulos

SAK:laisille sopimusaloille on tähän mennessä syntynyt yli 40 kilpailukykysopimuksen mukaista neuvottelutulosta. Alat kattavat yhteensä reilusti yli 600 000 palkansaajaa, kun mukaan lasketaan kaikki työntekijäryhmät.
31.05.2016 09:23
SAK

Yön aikana saatiin neuvottelutulokset sekä kunta-alan sopimuksista että valtion virka- ja työehtosopimuksesta. Kunta-alan sopimukset koskevat yhteensä noin 422 000 työntekijää ja valtion sopimuksen piirissä on noin 73 000 työntekijää.

Viimeisen vuorokauden aikana neuvottelutuloksia on tullut myös muun muassa kumi- ja kemianteollisuuden sähköasentajille, henkilökohtaisille avustajille ja autonrengasalalle.

Neuvottelutulokset ovat ehdollisia. Niiden voimaantulo riippuu muun muassa siitä, arvioivatko työmarkkinajärjestöt kesäkuun alussa neuvottelutulosten kattavuuden riittävän suureksi.

Liitoilla on aikaa neuvotella toukokuun loppuun kilpailukykysopimuksen mukaisista ehdoista. SAK:n sivuilla voit seurata päivitettyjä tietoja neuvottelutuloksista.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt arvioivat sopimuksen kattavuutta keskiviikkona 1. kesäkuuta. SAK:n hallitus on koolla perjantaiaamuna 3. kesäkuuta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.