Yhä harvempi nuori saa kesätyöpaikan

Työnantajien into tarjota kesätöitä on edelleen laskussa. Lähes kolmannes SAK:laisten alojen työnantajista aikoo palkata vähemmän kesätyöntekijöitä kuin viime vuonna. Kesätyöntekijöiden määrää on lisäämässä vain kuusi prosenttia työnantajista.
17.04.2014 06:52
SAK
Salli Autio oli kesätöissä huvipuisto Wasalandiassa

Kesätyötilanne heikkenee jo toista vuotta peräkkäin. Kesätyöntekijöiden määrää vähentävien työnantajien osuus on tänä vuonna jopa hieman isompi (29 %) kuin viime vuonna (26 %), ilmenee SAK:n luottamushenkilöpaneelin kyselystä.

Tatu TuomelaNuorisosihteeri Tatu Tuomela SAK:sta toivoo työnantajien vielä harkitsevan uusien kesätyöpaikkojen tarjoamista.

– Ensimmäisen työkokemuksen tarjoaminen nuorelle on arvokas teko. Sillä voi jatkossa olla ratkaiseva merkitys hänen työllistymiselleen.

Tuomela huomauttaa, että kesätyöntekijöitä palkkaamalla työnantajat varmistavat samalla ammattitaitoisen työvoiman saannin tulevaisuudessa.

Eniten kesätöitä tarjoavat yksityisten palvelualojen ja julkisten alojen työnantajat, joista yli 70 prosenttia aikoo palkata kesätyöntekijöitä.

SAK:n luottamushenkilöpaneeliin vastasi huhtikuussa lähes tuhat luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.