Vuoden opo verkottuu taitavasti

Kajaanilainen Kari Määttä on valittu vuoden 2014 opinto-ohjaajaksi. Hän sai palkinnon pitkäjänteisestä työstään yksilöllisen opintopolkujärjestelmän kehittäjänä.
07.02.2014 09:27
SAK
Kari Määtän opintopolkujärjestelmä tukee opiskelijoiden yksilöllistä valmistumista.

Määtän mukaan hyvä opinto-ohjaus rakentuu toimivien verkostojen varaan. Kun koko henkilökunta ottaa vastuuta ohjauksesta, tulokset paranevat.

– Koulun ja yritysten välinen yhteistyö on myös ensiarvoisen tärkeää. Ulkoisen verkostoitumisen merkitys korostuu tulevaisuudessa.

Valintaraadin mielestä Määtän toiminnassa toteutuvat oppilaanohjauksen tärkeimmät arvot ja tavoitteet: halu kehittää koulutusta ja organisaatiota oppilaan näkökulmasta.

– Kari on luonut persoonallaan ilmapiirin, jossa ohjauskeskustelut sujuvat luontevasti. Lisäarvoa hänen työlleen antaa omakohtainen kiinnostus koulutuksen kehittämiseen.

Määttä on työskennellyt 20 vuotta Kainuun ammattiopistossa, ensin lehtorina ja vuodesta 2002 päätoimisena opinto-ohjaajana tekniikan ja liikenteen alalla. Hänen ideoima yritysjohtajien ja eri koulutusasteiden rehtorien sekä opinto-ohjaajien kehittämistyöryhmä on edistänyt merkittävästi koulutusyhteistyötä Kainuun alueella.

Vuoden opo -palkinto julkistettiin tänään valtakunnallisilla opo-päivillä Seinäjoella jo 23. kerran. Valintaraadissa ovat mukana Suomen opinto-ohjaajat ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ja Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Lisätiedot

SAK, Merja Lehmussaari, koulutusasiantuntija, 040 504 2152, merja.lehmussaari@sak.fi
TAT, Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, 040 545 2198, liisa.tenhunen-ruotsalainen@tat.fi
SOPO ry, Jukka Eero Vuorinen, puheenjohtaja, 040 1901 732, jukka.vuorinen@uta.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.