Viisi vinkkiä koulutussuunnitelman laatimiseen

Tämän vuoden alusta työntekijän kouluttaminen on ollut työnantajalle entistä houkuttelevampaa. Työpaikalla pitää laatia koulutussuunnitelma, jotta työnantaja saisi koulutuksesta verohelpotuksia.
06.10.2014 13:02 karhu admin
Koulutussuunnitelmat kuntoon ja niin kouluttaminen on verovähennyksen vuoksi edullisempaa kuin ennen.

Miten luottamusmiehet voivat vaikuttaa koulutussuunnitelman laatimiseen, työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Tarja Kröger?

1. Yhteistoiminnassa

Koulutus- ja henkilöstösuunnitelma tehdään yhteistoimintamenettelyssä. Luottamusmies voi valmistautua neuvotteluihin etukäteen miettimällä osaamisen kehittämistarpeita.

Jos toiminnassa tapahtuu muutoksia, henkilöstö voi esittää omat arvionsa osaamisen puutteista ja koulutustarpeista.

2. Huomioi erityisryhmät

Koulutussuunnitelmassa pitää lain mukaan ottaa erikseen huomioon työttömyys- ja työkyvyttömyysuhan alaiset. Suunnitelmaa laadittaessa kannattaa pohtia yhdessä keinoja, joilla työuria saataisiin jatkettua.

3. Työnantaja päättää

Koulutussuunnitelman sisällöstä päättää yleensä työnantaja. Mitä paremmin palkansaajapuoli argumentoi koulutustarpeet, sitä paremmat eväät heillä on onnistua.

4. Henkilöstöryhmät yhteistyöhön

Jos työnantaja päättää, keitä koulutetaan ja kuinka paljon, kaikkien henkilöstöryhmien edustajien kannattaa pohtia yhdessä järkevintä tapaa, miten koulutus kohdennetaan.

5. Kehittäkää ammatillista osaamista

Työnantaja voi saada subventiota vain, jos koulutus on kohdennettu ammatillisen osaamisen kehittämiseen. Normaali perehdyttäminen ei kelpaa verohelpotuksiin.

Mika Peltonen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.