Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Vastuullinen neuvottelutulos e…

Uutinen

Vastuullinen neuvottelutulos edistää palkkatasa-arvoa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen

SAK:n Lauri Ihalainen kunta-alan sopimusneuvotteluista:

SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen mukaan kunta-alan sopimusneuvotteluissa aikaansaatu neuvottelutulos kolmen pääsopijajärjestön ja työnantajien neuvottelijoiden kesken on sisällöllisesti palkkatasa-arvoa edistävä. Hänen mielestään neuvottelutulokseen pääsyn arvoa korostaa se, että tällä kertaa kunta-alan neuvottelut ovat olleet erityisen vaikeat ja poliittisesti ylilatautuneet.

– Neuvottelijat olivat hankalassa tilanteessa valmiita oikealla tavalla kantamaan vastuuta. Mielestäni aikaansaatu palkkaratkaisun taso on jäsenten kannalta ja muuhun työmarkkinaympäristöön nähden varsin hyvä. Ratkaisun oikea tekohetki oli juuri nyt, Ihalainen luonnehti syntynyttä neuvottelutulosta tuoreeltaan.

SAK:n puheenjohtaja toivoo, että sopimuksen varsinaiseen allekirjoitushetkeen eli 1. lokakuuta mennessä myös nyt neuvottelutuloksen ulkopuolelle jääneet järjestöt voisivat tulla mukaan sopimukseen. Näin ne turvaisivat sen tuomat edut jäsenilleen.

Neuvottelutilanne näkyy SAK:n nettisivuilla

Kaikkien SAK:laisten liittojen neuvottelutilannetta ylläpidetään SAK:n nettipalvelussa kohdassa Ajankohtaista » Teemat » Sopimuskierros 2007 » Neuvottelutilanne. Kohdan suora osoite on www.sak.fi/sopimuskierros.