Vammaisten työllisyys parani Tanskassa

17.03.2009 12:33
SAK
Lizette Risgaard

Tanskan vammaisten työllisyys lisääntyi 17 000 henkilöllä vuosina 2004-2008. Huomattava lisäys merkitsi hallituksen tavoitteen toteutumista.

Ammatillisen keskusjärjestön LO:n varapuheenjohtaja Lizette Risgaard huomauttaa, että parannus todennäköisesti perustui ennen muuta jakson aikana vallinneeseen korkeasuhdanteeseen. Hän muistuttaa, että vammaisten työllisyys ei kehittynyt yhtä nopeasti kuin muiden väestöryhmien työllisyys.

Vammaisten työllisyyttä käsittelevä tuore selvitys osoittaa kuitenkin myös asenteiden kehittyneen myönteisesti. Työpaikoilla valmius työskennellä yhdessä vammaisten kanssa on lisääntynyt. Viime vuonna 77 prosenttia ei-vammaisista ilmoitti vakaan halunsa työskennellä vammaisen kanssa siinäkin tapauksessa, että se vaatii päivittäin puoli tuntia vammaisen auttamista. Vuonna 2005 yhtä myönteisesti asiaan suhtautuneiden osuus oli 71 prosenttia.

Risgaard on tyytyväinen tähän kehitykseen.

- LO työskentelee sen puolesta, että yhä useampi vajaatoimintainen voi osallistua työelämään. Työpaikan tai suojatyöpaikan saamisen tulisi olla paljon nykyistä helpompaa.

LO:n mielestä valtion tulisi korvata kunnille ja yksityisyrityksille suojatyöpaikkojen luomisesta ja ylläpitämisestä aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.