Valtionyhtiöt tarvitsevat omistajaohjausta yli vaalikausien

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen tukee työministerin ajatusta hallintoneuvostojen palauttamisesta valtionyhtiöihin.
28.01.2014 12:29
SAK
SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen

– Suoraan vanhaan malliin ei ole paluuta, mutta uudenlainen hallitus- ja oppositiopuolueiden hallintomalli toisi valtion omistajapolitiikkaan toivottua pitkäjänteisyyttä. Tätä nykyä omistajaohjaus rajoittuu liikaa kulloiseenkin vaalikauteen.

Työministeri Lauri Ihalainen totesi tänään Ylellä olevansa valmis harkitsemaan hallintoneuvoston tai sen tapaisten toimielimien palauttamista joihinkin valtion omistamiin yhtiöihin.

Tukiainen ehdottaa, että käytössä voisi olla esimerkiksi parlamentaarinen neuvottelukunta, jonka tehtävänä olisi tehdä valtion omistajapolitiikan yleiset linjaukset.

– Tämän lisäksi olisi harkittava yhtiökohtaisten hallintoneuvostojen palauttamista käsittelemään strategisia linjauksia. Yhtiön päätöksenteossa pitää myös muistaa henkilöstön edustus.

Keskustelu valtion omistajapolitiikasta sai pontta jälleen viime viikolla, kun teräsyhtiö Rautaruukki ilmoitti yhdistyvänsä ruotsalaisen SSAB:n kanssa. Myös Itella kertoi aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat 1 200 henkilöä.

Lisätiedot

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen, puh. 0400 600 099

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.