Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Vallittu: Kemiran ostajan kunt…

Uutinen

Vallittu: Kemiran ostajan kunto entistä epäilyttävämpi

Kemianliiton puheenjohtaja Timo Vallittu kehottaa eduskuntaa hylkäämään hallituksen esityksen Kemiran omistusjärjestelyistä. Vallitun mukaan kauppa ei ole edullinen Suomen valtiolle eikä työntekijöille. Hallituksen esityksessä Kemira yhdistettäisiin Dynean ja Sydsvenska Kemin kanssa, jotka molemmat ovat yhteydessä ruotsalaiseen Industri Kapitaliin.

”On selvinnyt, että Dynea on tappiollinen, huolestuttavan velkaantunut ja velkaongelma todennäköisesti pahenee sietämättömäksi. On myös esitetty vahvoja perusteita näkemykselle, että Kemiran arvo on alihinnoiteltu. Näin, jos kauppa toteutuu, Suomen valtio vaihtaa enemmistöosuuden terveessä Kemirassa vähemmistöosuuteen uudessa, ylivelkaantuneessa veroparatiisikytkyisessä yhtiössä”, sanoi Timo Vallittu tänään Kemianliiton valtuuston kokouksessa Riihimäellä.

Vallittu haluaa tarkentaa myös neljän viikon takaista arviotaan Sydsvenska Kemistä (SSK). Hänen mukaansa senkään tilaa ei enää voi kuvata tyydyttäväksi, vaan SSK on antamansa kuuden kuukauden osavuosikatsauksen mukaan perustettu velan ja pienen oman pääoman varaan.

Timo Vallittu ihmettelee sitä, että Kemiran johto on pidetty täysin sivussa omistusjärjestelyistä:

”Tämä on omituista, sillä juuri Kemirassa on suurin tietotaito kemianteollisuuden kysymyksissä. Jättifuusion valmistelijoina koko Suomen kannalta merkittävässä asiassa ovat olleet virkamiehet ja sijoittajapiirit.”

Timo Vallitun avauspuheenvuoro Kemianliiton valtuuston kokouksessa