Valko-Venäjä pidätti jälleen ay-liikkeen luottamushenkilöitä

23.03.2006 10:51
SAK

Harvainvaltaisesti johdetun Valko-Venäjän viranomaiset ovat jälleen pidättäneet itsenäisesti toimivien ammattiliittojen luottamushenkilöitä. Asiasta kertoivat keskiviikkona Vapaiden ammattiyhdistysten kansainvälinen liitto VAKL ja Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY.

Niiden mukaan pidätykset tehtiin viime sunnuntain presidentinvaaleja edeltäneinä päivinä. Mielivaltaisin perustein pidätetyille määrättiin sakkorangaistuksia.

Pidätettyjen joukossa oli muun muassa metallityöläisten vapaan ammattiliiton Vasili Levchenkov, radio- ja elektroniikkatyöläisten liiton REP:n Victor Kozlov ja Valko-Venäjän riippumattoman ammattiliiton BITU:n Sergei Lipnitski. Valko-Venäjän vapaan ammattiliiton SPB:n Igor Maslovski, Peter Tollor ja Anna Kanyus joutuivat niin ikään viranomaisten pidättämiksi.

VAKL ja EAY ovat vedonneet Euroopan Unioniin, että se lisäisi Valko-Venäjän painostamista, jotta presidentti Alexander Lukashenkon johtama hallinto lopettaisi itsenäisen ay-liikkeen ja muiden rauhanomaisiin protesteihin osallistuneiden vainoamisen.

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut Juhani Artto
juhani.artto@kaapeli.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.