VAKL tyytyväinen työelämän perusnormeihin köyhimpiä kehitysmaita tukevassa toimintaohjelmassa

25.05.2001 09:10
SAK

Brysselissä 14-20.5. järjestetty YK:n kokous köyhimpien maiden tukemiseksi sisällytti hyväksymäänsä toimintaohjelmaan työelämän perusnormit yhtenä kehityksen ehtona.

Vapaiden ammattiyhdistysten kansainvälinen liitto VAKL arvioi, että saavutus perustuu paljolti köyhimpien maiden ay-edustajien aktiivisuuteen Brysselissä. "Kokouksen alkaessa asiakirjojen luonnoksissa ei ollut mainintoja työelämän perusoikeuksista", VAKL:n pääsihteeri Bill Jordan toteaa.

VAKL on tyytyväinen myös siihen, että toimintaohjelmassa pidetään tärkeänä kansalaisjärjestöjen kuulemista kansallisten kehitysohjelmien valmistelussa. Kansalaisjärjestöihin lasketaan tässä yhteydessä myös ay-järjestöt.

Edistystä VAKL:n mielestä merkitsee sekin, että kehityshankkeiden hankintoja ei toimintaohjelman mukaan tarvitse enää tehdä hankkeiden rahoittajavaltioista. Hankkeiden kohdevaltiot voivat vapaasti valita, mistä ne hankinnat tekevät.

Huonona VAKL pitää vauraiden maiden haluttomuutta sitoutua konkreettisesti kehitysapunsa lisäämiseen ja kehitysmaiden velkojen anteeksiantoon.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.