Väkivaltaa töissä kokenut tarvitsee tukea

Kokemus väkivallasta tai sen uhkasta on aina traumaattinen. Viisas työnantaja huolehtii jälkihoidosta silloinkin, kun työntekijästä tuntuu, että apua ei tarvita.
26.02.2014 12:58
SAK
Terhi Raatesalmi-Salonen

Psyykkisiä vammoja on vaikea tunnistaa, mutta ne voivat silti olla yhtä vakavia kuin ruumiilliset vammat. Siksi ei riitä, että väkivaltaa tai sen uhkaa kohdanneella työntekijällä on oikeus kääntyä työterveyshuollon puoleen.

– Uhrin voi olla itse vaikea arvioida omaa hoidontarvettaan. Myös esimiesten suhtautuminen vaihtelee kovasti, eikä jokainen työntekijä uskalla kertoa tarvitsevansa apua. Siksi selvät ja yhtenäiset säännöt ovat hyvät olla olemassa, sanoo Suomen Lähikaupan päätyösuojeluvaltuutettu ja alueluottamushenkilö Terhi Raatesalmi-Salonen.

Suomen Lähikaupassa jälkihoito on nykyään pakollista. Kaikkien myyjien, jotka ovat töissä, kun kauppaan tehdään ryöstö tai sattuu jokin muu uhkaava tilanne, täytyy tavata työterveyslääkäri tai -hoitaja.

Uhkaavan tilanteen yhteinen jälkipuinti on myös tärkeää.

– Silloin kaikki pääsevät puhumaan omista tunteistaan ja kuulemaan, miten muut ovat asian kokeneet. Paikalla on yleensä myös psykologi työterveyshuollosta, Terhi Raatesalmi-Salonen kertoo.

Juttu Jälkihoito pakollista on ilmestynyt SAK:n Palkkatyöläinen -lehdessä. Lue koko juttu tästä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.