USA:n ay-liike tyytyväinen homoparien oikeuksien laajentamiseen

Yhdysvaltojen ammatillinen keskusjärjestö AFL-CIO iloitsee homoparien oikeuksien laajentamisesta.
28.06.2013 10:35
SAK
Pride At Work -esittelypiste Washington DC:ssä 2009

Maan korkein oikeus kumosi tällä viikolla liittovaltiolain, joka määritti avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Päätöksen myötä samaa sukupuolta olevat avioparit saavat osavaltiossaan samat edut kuin muutkin avioliitossa elävät parit.

– Tasa-arvoinen avioliitto merkitsee sitä, että kaikkia pareja kohdellaan kunnioittavasti. Sillä on kuitenkin myös isoja taloudellisia ja oikeudellisia vaikutuksia, joiden myötä samaa sukupuolta olevat parit voivat tukea perheitään entistä tehokkaammin, Pride At Work -järjestön johtaja Darren Phelps kertoo. AFL-CIO:n yhteydessä toimiva Pride At Work puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia työelämässä.

Myös AFL-CIO:n puheenjohtaja Richard Trumka on iloinen korkeimman oikeuden päätöksestä. Hän kuitenkin korostaa, että Yhdysvaltojen ay-liikkeellä on vielä paljon tehtävää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämisessä.

– Meidän on puolustettava kaikkien toisiaan rakastavien ja sitoutuneiden parien oikeutta avioliittoon, mutta suunnattava huomio myös muihin homo-, lesbo-, biseksuaali- ja transgender-työntekijöiden kysymyksiin, kuten työsyrjintään ja terveydenhuoltoon.

AFL-CIO:n mukaan monissa Yhdysvaltojen osavaltioissa työntekijä voidaan edelleen laillisesti erottaa hänen seksuaalisen tai sukupuolisen suuntautumisensa vuoksi.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.