Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Työttömyysturvaakaan ei saa le…

Uutinen

Työttömyysturvaakaan ei saa leikata

SAK:n hallitus

SAK:n hallitus yhtyy pääministeri Vanhasen näkemykseen siitä, ettei ole leikkauslistojen aika

Heikkenevä taloustilanne on tuonut tulleessaan lähes päivittäin irtisanomis- ja lomautusilmoituksia sekä yt-neuvotteluja, joiden takia kymmenissä tuhansissa palkansaajaperheissä eletään lisääntyvän epävarmuuden tilassa. Lomautettujen ja sen uhan alla olevien määrä on noussut jo yli 20 000:een. SAK:n hallitus yhtyykin pääministeri Vanhasen kantaan siitä, ettei ole leikkauslistojen aika; SAK:n mielestä ei työttömyysturvassakaan.

SAK:n hallitus edellyttää, ettei julkisuudessa esillä olleita hahmotelmia työttömyysturvaleikkauksista toteuteta, jotta Sata-komiteassa käytäviä neuvotteluja voidaan jatkaa rakentavalla tavalla ja odottaa niistä yhteisiä tuloksia. Maanantaina kokoontuneen SAK:n hallituksen mielestä nykyinen talous- ja työllisyystilanne edellyttää, että työttömyysturvan uudistamisesta jatketaan kolmikantaisia neuvotteluja, mutta ei leikkausten suuntaan.

SAK:n hallitus linjasi, että yhteisymmärryksen saavuttaminen edellyttää neuvottelujen käymistä uudelta pohjalta työttömyysturvan parantamiseksi. Taloudellisen taantuman pahentuessa myös työvoimapoliittisista määrärahoista ja resursseista on pidettävä huolta, työvoimatoimistojen tarvitsemia lisävoimavaroja unohtamatta. Valtion tuottavuusohjelman nimissä kaavaillut henkilöstövähennykset työvoimatoimistoista on tämänkin takia peruttava.

SAK:n esittämät työllistymissopimuksetkin vaativat riittävät resurssit. Lisäksi palkansaajakeskusjärjestöt ovat myös yhdessä tehneet rakentavia ehdotuksia työvoimapoliittisiksi toimenpiteiksi ja aktiivisen koulutuspolitiikan kehittämiseksi.