Työttömille nuorille taattava sama apu kaikkialla Suomessa

SAK:n työllisyysasioiden päällikkö Pirjo Väänänen vaatii alueellista tasa-arvoa nuorten työllistämisen tukeen.
09.04.2014 09:04
SAK
Pirjo Väänänen

– Työ- ja elinkeinotoimistojen on pystyttävä tarjoamaan henkilökohtaista palvelua kaikille apua tarvitseville nuorille huolimatta siitä, missä he asuvat. Te-toimistojen resursseista ei voi siksi enää tinkiä.

Viime vuonna esimerkiksi Pohjois-Karjalassa noin 40 prosenttia työttömistä nuorista pääsi työllistymistä edistävien palvelujen kuten työkokeilun tai palkkatuetun työn piiriin. Pirkanmaalla ja Lapissa vastaava luku jäi selvästi alle 30 prosentin.

SAK:n työllisyysasioiden päällikkö arvostelee myös päätöstä leikata työvoimapolitiikan määrärahoista ensi vuonna 55 miljoonaa euroa.

– Leikkaus ei ainakaan helpota nuorten pääsyä työelämään.

Laajennetun nuorisotakuun myötä työnantajien tukia on lisätty ja niiden käyttöä helpotettu. Väänänen huomauttaa, että toistaiseksi liian harva työnantaja tuntee takuun tarjoamat mahdollisuudet, kun muun muassa nuorille jaettavalla Sanssi-kortilla työnantaja voi saada valtiolta palkkatukea jopa 10 kuukaudeksi.

– Sanssi-kortteja jaettiin viime vuonna yli 40 000 nuorelle, mutta korttien perusteella palkkatukea myönnettiin alle 7 000 työnantajalle, Väänänen toteaa.

Ministeriöt tiedottivat tänään keskiviikkona laajennetun nuorisotakuun ensimmäisestä vuodesta. Takuun mukaan kaikille alle 25-vuotiaille nuorille ja alle 30-vuotiaille vastavalmistuneille on tarjottava työ-, opiskelu- tai työpajapaikka tai mahdollisuus työkokeiluun tai kuntoutukseen viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömäksi ilmoittautumisesta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.