Työtapaturmissa kuolleiden määrä väheni selvästi Ruotsissa

20.01.2010 10:58
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Ennakkotietojen mukaan Ruotsin työtapaturmissa menehtyi viime vuonna 48 henkilöä. Määrä on selvästi pienempi kuin minään aikaisempana vuonna työtapaturmien tilastoinnin vuosikymmeninä.

Vuosina 2000-2008 sattui keskimäärin 63 kuolonturmaa vuodessa, mutta jakson loppupuolella niitä oli enemmän kuin alkupuolella.

Valmistusteollisuudessa kohtalokkaiden tapaturmien määrä nousi. Sen sijaan rakennus- ja liikennealoilla sekä maa- ja metsätaloudessa tilanne parani huomattavasti.

Pitkällä aikavälillä kuolonturmat ovat vähentyneet selvästi. Vuonna 1955 työtapaturmissa kuoli yli 400 henkilöä. Sen jälkeen kuolonuhrien määrä laski nopeasti aina 1980-luvun alkupuolelle asti. Tuohon aikaan työtapaturmissa menehtyi vuosittain runsaat 100 henkilöä.

Ruotsin työsuojeluviraston Monica Julinin mukaan asiantuntijoilla ei ole vielä kiteytynyttä käsitystä siitä, miksi kuolemantapausten määrä jäi viime vuonna ennätysmäisen pieneksi. Taantuma on vähentänyt taloudellista toimintaa, mutta yksin se ei selitä kohtalokkaiden tapausten laskua, Julin toteaa ay-julkaisu Dagens Arbetessa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.