Työpaikkojen luominen SAK:n tärkeimpiä tehtäviä

Palkansaajaliikkeen keskeinen tehtävä on luoda uusia työpaikkoja sekä edistää työntekijöiden ja heidän perheidensä hyvinvointia, linjaa SAK:n tavoiteohjelma vuosille 2016–2020.
20.09.2016 09:56
SAK
Uutiset Työelämä

Työn tekeminen, työstä syntyvä hyvinvointi, työstä saatava palkka ja työhön perustuva sosiaaliturva ovat ammattiyhdistystoiminnan punainen lanka. Työn pitää olla turvallista ja kaikilla työntekijöillä on oikeus hyvään työhön, Askelmerkkejä tulevaisuuteen -tavoiteohjelma toteaa.

Ammattiyhdistysliikkeen tehtäviä pohtiva tavoiteohjelma asettaa SAK:n lähivuosien tavoitteiksi esimerkiksi nollatuntisopimusten kieltämisen ja maahanmuuttajien halpatyömarkkinoiden estämisen.

– Erilaisilla työsuhdemuodoilla keinottelu on estettävä ja lisääntyneeseen näennäisyrittäjyyteen tulee puuttua kaikin keinoin. Työn hintaa ei saa polkea pakkoyrittäjyydellä ja toimeksiantosopimuksilla, SAK:n tavoiteohjelma painottaa.

SAK:n edustajakokouksen kesäkuussa hyväksymä Askelmerkkejä tulevaisuuteen -asiakirja on julkaistu painoversiona verkkosivuilla suomeksi ja ruotsiksi.

Askelmerkkejä tulevaisuuteen – SAK:n tavoiteohjelma 2016–2020

Avstamp mot framtiden – FFC:s målprogram för åren 2016–2020

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.