Työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia parannettava

Lakko-oikeus on tärkeä eikä sitä saa kaventaa, sanovat SAK:n valtuutetut Piia Willberg, Matti Karimäki ja Anne Ylivirta. Heidän mielestään työntekijöiden vaikutusmahdollisuuksia pitää parantaa.
20.11.2014 16:06
SAK
Piia Willberg, Matti Karimäki ja Anne Ylivirta osallistuvat SAK:n valtuuston kokoukseen.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n Piia Willberg kertoo olleensa yhden päivän lakossa vuosia sitten.

­- Työtaisteluoikeus on tärkeä, sitä ei saa kaventaa.

Samaa mieltä ovat Palvelualojen ammattiliiton PAMin Anne Ylivirta ja Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n Matti Karimäki. Hekin ovat osallistuneet vuorokauden mittaiseen työtaisteluun.

Karimäki korostaa, että kynnys ryhtyä lakkoon on syytä pitää korkeana. Siihen turvaudutaan vasta kun muut keinot eivät auta.

Anne Ylivirta työskentelee Stockmannilla. Hän on pahoillaan siitä, että kaupan alan työnantajat tuntuvat aiempaa useammin turvautuvat saneluun neuvottelemisen sijasta.

- Ei todellakaan voi sanoa, että neuvottelutilanne työpaikalla olisi tasavertainen. Työntekijöiden vaikutusmahdollisuudet ovat vähäiset.

Piia Willberg kiittelee sitä, että Itellassa työnantaja on lisännyt yhteistyötä työntekijöiden kanssa. Neuvottelukulttuuri on parantunut, vaikka yt-kierroksia on ollut useita. Willberg on ammattiosaston puheenjohtaja ja pääluottamusmies.

Matti Karimäen kokemukset työpaikkatason neuvotteluista ovat vaihtelevia.

- Kyllä meillä neuvotellaan. Joihinkin asioihin me työntekijät pääsemme vaikuttamaan hyvin, joistakin taas työnantaja päättää täysin yksipuolisesti. 

 

 

 

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.