Työntekijöiden keskiansiot nousivat hieman teollisuudessa

Teollisuuden työntekijöiden keskimääräiset tuntiansiot nousivat vuoden 2015 neljännellä neljänneksellä keskimäärin 1,1 prosenttia. Tehdyn työajan ansiot, johon sisältyvät lisät, nousivat 0,6 prosenttia.
15.06.2016 12:25 karhu admin
Naisten tuntiansiot ovat noin kaksi euroa miesten ansioita pienemmät.

Teollisuuden työntekijöiden keskimääräinen tuntiansio (aika-, urakka-, palkkatyö) oli viime vuoden lopulla 15,45 euroa ja säännöllisen työajan ansio ilman sunnuntai- ja ylityökorvauksia 17,11 euroa. Jos sunnuntai ja ylityökorvaukset huomioidaan, tuntiansio oli 18,27 euroa.

Naisten säännöllisen työajan ansio oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 15,18 euroa ja miehillä 17,51 euroa. Tehdyn työajan ansio oli naisilla 15,76 euroa ja miehillä 18,78 euroa. Naisten ansiot nousivat vuodessa hivenen enemmän kuin miesten ansiot.

Tuorein palkkatilasto löytyy SAK:n nettisivuilta. Siitä löytyy tarkemmin eriteltyä tietoa ansioiden kehityksestä.

Elinkeinoelämän keskusliitto tuottaa vuosittain kaksi laajaa palkkatilastoa, kuukausipalkkatilaston ja tuntipalkkatilaston. Tuntipalkkatilaston tiedot sisältävät noin 200 000 tuntipalkkaisen työntekijän palkkatiedot teollisuudessa, rakentamisessa ja eräillä muilla aloilla.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.