Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Työntekijät vetosivat eduskunt…

Uutinen

Työntekijät vetosivat eduskuntaan yt-lain hyväksymiseksi

Työntekijät vetosivat eduskuntaan yt-lain hyväksymiseksi

SAK:laiset, 20-29 henkilön kokoisissa yrityksissä työskentelevät työntekijät vetosivat tänään eduskuntaryhmiin, että eduskunta hyväksyisi yt-lain uudistuksen esitetyssä muodossa.

Työntekijöiden vetoomuksessa todetaan, että uudistettu yt-laki lisäisi toteutuessaan tiedonkulkua työpaikoilla. Työmotivaation ja sitä kautta tuottavuudenkin kannalta on tärkeää, että työntekijät tietävät, mitä heidän yrityksissään on tapahtumassa. Uuden lain mukaan työntekijöillä olisi käytettävissään aikaisempaa paremmat ja ennakoivammat tiedot muun muassa yrityksen henkilöstösuunnitelmista.

Valtuuskunta painotti eduskunnassa vieraillessaan, että kolmikantaisesti valmisteltu yhteistoimintalain uudistus ei nostaisi kynnystä palkata uusia työntekijöitä yrityksiin, vaan parantaisi yhteistoimintaa ja siten myös työntekijöiden sitoutumista työhönsä.

Valtuuskunnan jäsenet eivät usko, että entistä parempi yhteistoiminta voisi olla haitallista sen enempää työnantajan kuin työntekijänkään kannalta. Uudistettu laki ei lisäisi byrokratiaa yrityksissä, sillä pienimpien yritysten rajoitetummat resurssit on laissa otettu huomioon vähäisempinä velvotteina.

Työntekijöiden mukaan eduskunnalle tehty lakiesitys on kaikkien valmistelussa mukana olleiden kannalta tasapainoinen kokonaisuus ja eduskunnan pitäisikin hyväksyä uusi yt-laki esitetyssä muodossa. Laki antaa hyvän perustan työelämän kehittämiselle ja aidolle yhteistyölle työpaikoilla.

Lisätietoja:
SAK:n järjestöpäällikkö Reijo Paananen
puh. 040 7584 322

Vetoomus eduskuntaryhmille