Työntekijät tekevät yritysten tuottavuuden
Jokainen työpaikka voi vaikuttaa tuottavuuteensa, SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila muistuttaa. Tuottavuus on seurausta tekemisestä, ja työntekijät ovat se taho, joka tekee työpaikasta tuottavan.
– Kun työpaikoilla johto ja henkilöstö yhdessä miettivät, miten hommat hoidetaan, ja henkilöstöä rohkaistaan keksimään uusia tapoja tehdä asioita, uusia palveluja ja jopa tuotteita, tuottavuus kasvaa ja työpaikka pärjää aiempaa paremmin, Antila toteaa Turun Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.
Työmarkkinajärjestöt ovat jo vuosien ajan myöntäneet tunnustusta työpaikoille, joissa johto ja henkilöstö ovat onnistuneet parantamaan samaan aikaan sekä työn tuottavuutta että henkilöstön työhyvinvointia.
– Näissä työpaikoissa tuottavuus on kasvanut paljon enemmän kuin, mitä pääministeri Juha Sipilän hallitus tavoittelee tällä hetkellä kilpailukykypaketillaan, SAK:n kehittämispäällikkö huomauttaa.
Hän muistuttaa myös kirjoituksessaan, että mikään hallitus ei ole koskaan pystynyt leikkaamaan tietään onneen.
– Nyt näyttäisi jopa siltä, että maan hallitus tekee toimillaan lähes kaiken mahdollisen estääkseen sellaisten rakenteiden syntymisen, joiden avulla tarvittava tuottavuushyppy voisi toteutua. Leikkaukset voivat myös heikentää jo olemassa olevia rakenteita.