Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Työministeri Tarja Cronberg: V…

Uutinen

Työministeri Tarja Cronberg: Vakituisia työntekijöitä ei pitäisi korvata vuokratyöntekijöillä

Työministeri Tarja Cronberg. Palkkatyöläinen 6-2007. Kuva: Tuulikki Holopainen

Palkkatyöläinen 6/2007

Työministeri Tarja Cronberg pitää kielteisenä ilmiötä, jossa vakituisia työntekijöitä korvataan vuokratyöntekijöillä. Hänen mielestään käyttäjäyrityksen luottamusmiehellä pitäisi olla oikeus tietää, millä perusteella yritys käyttää vuokratyöntekijöitä.

Cronberg ei suhtaudu vuokratyöhön pelkästään kielteisesti. SAK:n huomenna 27.6. Palkkatyöläisen haastattelussa hän korostaa, että vuokratyötä on monenlaista ja myös työntekijöiden tarpeet ovat erilaisia.

– Esimerkiksi opiskelijoille ja iäkkäämmille työntekijöille vuokratyö saattaa sopia hyvin. Vuokratyö on myös osoittautunut keinoksi saada vakituinen työpaikka.

Tuore työministeri lupaa muutoksia harjoitettuun työvoimapolitiikkaan. Hänen mukaansa tätä edellyttää työmarkkinoilla tapahtunut muutos.

– Aiemmin talouskasvu lisäsi työllisyyttä, nyt korkea työllisyysaste on talouskasvun edellytys.

Cronbergin mukaan nopea työllistyminen edellyttää aktiivisen työvoimapolitiikan toimenpiteiden kuten tukityöllistämisen parempaa kohdentamista ja ns. välityömarkkinoiden voimakasta kehittämistä. Cronberg haluaa myös uudistaa työvoimatoimistojen toimintatapaa ja työllistää yhä useamman työttömän suoraan avoimille työmarkkinoille yrityksiin.

Tarja Cronbergin haastattelu kokonaisuudessaan

Lisäksi Palkkatyöläisen numerossa 6/2007 muun muassa

Yllämainitut jutut löytyvät linkkien kautta Palkkatyöläisen verkkoversiosta. Muut Palkkatyöläisen 6/2007 jutut tulevat verkkoon heinäkuun lopulla ja löytyvät sen jälkeen osoitteesta www.palkkatyolainen.fi.