Työmarkkinoiden keskusjärjestöt kannustavat koronarokotteen ottamiseen
Turvallisen työskentelyn varmistamiseksi työpaikoilla on hyvä keskustella aktiivisesti koronasta työntekijöiden ja työnantajien kesken. Koronarokotukset takaavat, että pääsemme nopeammin avaamaan yhteiskuntaa ja turvaamme näin työpaikat.
Mahdollisimman laaja rokotuskattavuus mahdollistaa sen, että työpaikoilla on turvallista työskennellä.
Koronarokotteen ottamalla suojaamme itsemme lisäksi läheisiä, työkavereita ja asiakkaita.
Työnantajalla on työturvallisuuslakiin perustuva velvollisuus tarpeellisilla toimenpiteillä huolehtia työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Työnantajan pitää myös arvioida koronatartuntojen riskiä työpaikalla ja pitää riskinarvointi ajan tasalla. Työterveyshuollon asiantuntemusta on hyvä käyttää apuna arvioitaessa rokotusten mahdollistamia muutoksia.
Koronarokotuksen antama suoja vakavaan tautimuotoon sairastumiselta on erinomainen. Koska rokotus ei välttämättä estä viruksen levittämistä tai sairastumista, tulee työpaikolla edelleen huolehtia maskien käyttämisestä, turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta. Edelleen tulee myös muistaa ohjeistaa oireilevia työntekijöitä hakeutumaan testiin nopeasti ja matalalla kynnyksellä.
Rokotustilanne on parantunut hyvää tahtia, uusia rokote-eriä on tulossa ja rokotustahtia voidaan nopeuttaa. Työterveyshuolto on koronarokottamisessa hyvä kumppani.
Työmarkkinakeskusjärjestöt kannustavat kaikkia koronarokotteen ottamiseen kattavan ja täyden suojan saamiseksi koko väestölle.
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK
Akava
STTK
Elinkeinoelämän keskusliitto EK
KT Kuntatyönantajat
Valtion työmarkkinalaitos
Kirkon työmarkkinalaitos KiT