Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Työllistävät investoinnit ja k…

Uutinen

Työllistävät investoinnit ja koulutus työllisyyspaketin pääsisältö

Matti Viialainen

SAK:n Matti Viialainen kommentoi Ville Itälän kokoomuksen puoluevaltuustossa pitämää puhetta:

SAK neuvottelee parhaillaan työllisyyttä ja ostovoimaa tukevasta kaksivuotisesta tuloratkaisusta. Onnistuessaan tupo kantaisi taantuman ja hallitusvaihdoksen yli ja toisi kaivattua vakautta kotimaisiin talousnäkymiin poikkeuksellisen epävarmoissa kansainvälisissä olosuhteissa.

Neuvottelijoiden olisikin annettava tehdä työnsä rauhassa ilman liiallisia ulkopuolisten neuvoja. Tärkeintä on nyt itse tuloratkaisun syntyminen. Se mahdollistaisi sitten myös hallituksen lisätoimet työllisyyden hyväksi sekä tuloverotuksen keventämiseksi.

Mahdolliseen työllisyyspakettiin SAK tavoittelee ennen muuta työllistävien julkisten ja yksityisten investointien vauhdittamista sekä lisäpanostusta aikuisväestön ammatillisen osaamisen kohottamiseen ja oppisopimuskoulutukseen. Kyse on tulevaisuutta rakentavista, tarkoin harkituista ja tarpeellisista lisätoimista eikä mistään näennäisistä tempuista.

Aravaehtojen muutos ja korjausrakentamisen helpottaminen luovat ja turvaavat tuhansia oikeita työpaikkoja. Sama vaikutus on työvoima- ja elinkeinokeskusten ja Finnveran valtuuksien lisäämisellä sekä työministeriön työllistämisperusteisilla investointirahoilla. Välitön tarve on myös auttaa telakoita saamaan uusia tilauksia. EU:n sallimien telakkatukien käyttöönotolla voisi olla huomattava työllisyysvaikutus erityisesti Turun seudulla.

Lisätoimet työllisyyden hyväksi tulisi toteuttaa sekä ensi vuoden tulo- ja menoarviota muuttamalla että antamalla vielä yksi lisäbudjetti tämän vuoden puolella.

Lisätietoja

Apulaisjohtaja Matti Viialainen, puh. 040-760 6250

SAK:n tupo-sivut löytyvät osoitteesta
.