Tulisiko virkamiesten työtaisteluoikeutta laajentaa?

SAK:n edustajakokous hyväksyi 32 liittojen esitystä ja teki muutosesityksen seitsemään esitykseen. Huomiselle siirtyi päätös virkamiesten työtaisteluoikeuksien laajentamista käsittelevästä esityksestä.
07.06.2016 17:30
SAK

Julkisten hyvinvointialojen liitto JHL haluaa SAK:n vaikuttavan, jotta kunnallisten viranhaltijoiden ja valtion virkamiesten olisi mahdollista osallistua poliittisiin mielenilmauksiin ja niin kutsuttuihin myötätuntotyötaisteluihin.

Esityksen mukaan viime syksyn #STOP-mielenilmaukseen osallistuneiden virkamiesten ja viranhaltioiden työnantajat ovat katsoneet, että osallistuminen rikkoi työrauhavelvollisuutta.

Lisäksi edustajakokous antaa huomenna päätöksensä muun muassa Puuliiton esityksestä, joka käsittelee harmaan talouden torjunnan tehostamista. Muutosesitys tuli myös esimerkiksi JHL:n esitykseen julkisen talouden tasapainottamisesta.

Pätkätyöläisille ja työttömille oikeuksia

SAK vaikuttaa lähivuosina työntekijöiden työsuhdeturvan parantamisen puolesta Metallityöväenliiton esityksen mukaisesti.

Edustajakokous hyväksyi tiistaina myös muun muassa Suomen elintarviketyöläisten (SEL) esityksen, että SAK vaikuttaisi kaikin tavoin, jotta työttömien turvaa ei heikennettäisi.

Myös epätyypilliset työsuhteet on saatava kuriin.

Liittojen kaikki 39 esitystä SAK:n vaikuttamistyön painopisteiksi ovat täällä. Sivuilla on myös SAK:n hallituksen lausunnot esityksiin.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.