Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset TT:n Koroma lisäisi suomalaist…

Uutinen

TT:n Koroma lisäisi suomalaisten eriarvoisuutta

Matti Tukiainen

SAK:n Matti Tukiainen:

Tulevan maaliskuun eduskuntavaaleista näyttää tulevan ratkaisevat vaalit palkansaajille. Koroman eilisiltaisen TV-haastattelun perusteella työnantajien tavoitteleman hallitusohjelman runko on hyvinvointiyhteiskunnan purkaminen ja ulkomaalaisen halpatyövoiman maahantuonti.

Työnantajat ajavat suurituloisille mittavia veronkevennyksiä, jotka köyhät ja sairaat rahoittaisivat terveys- ja sosiaalipalvelujen maksujen korotuksina. Kulttuuri- ja liikuntapalvelujen maksullisuus on helppo nostaa esille ajattelematta, että myös tämä osaltaan lisää suurituloisten ja pientuloisten perheiden ja lasten eriarvoisuutta.

Suomalaisten työttömyysturvaankin työnantajat haluavat leikkauksia.

Saman aikaisesti kun Koroma haluaa leikata suomalaisten sosiaaliturvaa ja hyvinvointipalveluja, hän toivottaa kaikki ulkomaalaiset tervetulleeksi Suomeen töihin, opiskelemaan, elämään ja elättämään perheensä, ja haluaa tämän lupauksen myös hallitusohjelmaan. On muistettava, että Suomessa on edelleen yli 200 000 työtöntä joiden työllistämisen tulee olla tulevan hallituksen ensisijainen tehtävä.

Työnantajat olivat sopimassa ulkomaalaislain sisällöstä. Eivätkö työnantajien sopimukset pidä edes siihen asti, että eduskunta ehtisi säätää tämän yhdessä valmistellun lain?

Työantajien suunnitelmat osoittavat, miten tärkeää on, että palkansaajat lähtevät äänestämään. Eduskuntaan tarvitaan päättäjiä, jotka ymmärtävät palkansaajien asiaa.

Lisätietoja

Johtaja Matti Tukiainen, puh. (09) 7721 340 tai 0400-600 099