Töihin menossa? Nuorten duuni-info auttaa

Työelämänsä aloittaville nuorille avautui maanantaina uusi maksuton neuvontapalvelu. Nuorten duuni-info opastaa muun muassa työsopimukseen, palkkaan ja työaikoihin liittyvissä kysymyksissä.
12.09.2013 09:39 karhu admin
Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen

Duuni-infoon voi ottaa yhteyttä jo ennen työn aloittamista.

– Etukäteen on hyvä selvittää alan vähimmäispalkka, korvaukset ilta- ja viikonlopputyöstä sekä työaika ja oikeus lomaan. Kun pelisäännöt ovat hallussa, ei uuteen työpaikkaan menemistä tarvitse jännittää, Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen sanoo.

Neuvontapalvelun tarjoavat palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava. Infolla järjestöt haluavat helpottaa nuorten työhön siirtymistä, ehkäistä syrjäytymistä ja tukea vuodenvaihteessa laajentuneen nuorisotakuun toteutumista.

Nuorten duuni-info on osa Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjaa. Kampanja kannustaa ja yhdistää suomalaisia toimimaan nuorten puolesta syrjäytymistä vastaan.

Neuvoja puhelimessa ja netissä

Syyskuun 16. päivä aloittanut Nuorten duuni-info palvelee 1. marraskuuta asti. Neuvoja vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.duuni-info.fi. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa myös nimettömänä.

Facebookissa keskustelua käydään osoitteessa www.facebook.com/duuniinfo. Nuorten duuni-infon bannereita voi ladata osoitteesta www.duuni-info.fi.

Lisätietoja

Nuorten duuni-infon neuvojan Juha Koskisen haastattelut:
Juha Koskinen, 040 747 1571, tai verkkotiedottaja Pauli Vento, SAK, 040 522 3611

  • SAK: verkkotiedottaja Pauli Vento, 040 522 3611
  • STTK: opiskelija- ja nuorisopoliittinen asiantuntija Ulla Hyvönen, 044 777 7089
  • Akava: kampanjasuunnittelija Veikka Kuusisto, 050 383 1497

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.