Tes-neuvottelut samaan tahtiin Ruotsin teollisuudessa

12.01.2011 08:36
SAK
Dagens Arbete

Ruotsin teollisuuden ammattiliitot ja työnantajajärjestöt ovat päässeet yhteisymmärrykseen seuraavan tes-kierroksen aikataulusta, ay-julkaisu Dagens Arbete kertoi tiistaina. Dagens Arbeten mukaan sopimusneuvottelut aloitetaan 1. syyskuuta 2011. Liitot jättävät vaatimuksensa 30. syyskuuta, ja tavoitteena on saada uudet sopimukset voimaan 1. helmikuuta 2012.

Edellisellä tes-kierroksella teollisuuden sopimusten voimassaoloajat erilaistuivat. Toimihenkilöiden liitot Unionen ja Sveriges ingenjörer solmivat sopimukset, joiden voimassaoloaika päättyy 30. syyskuuta 2011. Sen sijaan työntekijöitä edustavien neljän ammattiliiton sopimukset ovat voimassa 31. tammikuuta 2012 asti.

Jos suunnitelma toteutuu, toimihenkilöiden nykyisten sopimusten voimassaoloaikaa pidennetään joillakin kuukausilla ja työntekijöitä edustavien liittojen neuvotteluja aikaistetaan parilla kuukaudella.

Dagens Arbeten mukaan suunnitelmassa ovat mukana ammatillisen keskusjärjestön LO:n liitoista IF Metall, GS, Pappers ja Livs. Vastaavat työnantajajärjestöt sekä toimihenkilöiden liitot Unionen ja Sveriges ingenjörer ovat neuvottelujen muut osapuolet.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.