Tekeminen innostaa

Rakennusliittolainen Mikko Ollikainen, joka on 31-vuotias putkiasentaja Syväsmäeltä, on aktiivinen osasto- ja nuorisotoiminnassa sekä aluejärjestössä. Hän on Mikkelin putkimiesten puheenjohtaja ja SAK:n valtuuston nuorin jäsen. Hänet valittiin juuri Rakennusliiton valtuustoon.
09.06.2015 07:50 karhu admin
Mikko Ollikainen on SAK:n valtuuston nuorin jäsen.

ikko arvelee, että hänestä tuli ay-aktiivi, kun työkaveritkin osallistuivat ammattiliiton toimintaan.

Mikko Ollikainen sanoo olevansa kiinnostunut kaikenlaisesta ay-toiminnasta. Hän onkin hieman huolestunut siitä, että porukat osallistuvat huonosti ammattiosastojen toimintaan.

− Eniten teen nykyään töitä nuorten mukaan saamiseksi. Raksanuoret aktivoivat määrätietoisesti nuoria. Nuorille tarjotaan erilaista tekemistä ja toimintaa. Esimerkiksi seitsemän kaupungin sählyturnaus tai superraksapäivät innostavat väkeä mukaan, Ollikainen kertoo.

SAK:n valtuusto kokoontuu kahdesti vuodessa kaksipäiväisiin kokouksiin. Valtuuston nuorimman edustajan mukaan asiat ehdittäisiin hyvin käydä läpi yhdessä päivässä. Turhaa kokoustaa kahta päivää, jos asiat saadaan napakasti päätettyä yhdessä päivässä.

Mikko Ollikaisella on suuria odotuksia uutta keskusjärjestöä kohtaan.

− Toivoisin, että uusi keskusjärjestö olisi enemmän esillä mediassa. Työntekijöiden asioiden pitäisi päästä paremmin näkyviin. Nyt mediassa ei näy muita kuin EK ja yrittäjät, Mikko havainnoi.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.