Tavoitteena uusi keskusjärjestö

45 ammattiliittoa on ilmoittautunut mukaan uuden keskusjärjestön valmisteluun. Konecranesin hyvinkääläiset luottamusmiehet pitävät uutta keskusjärjestöhanketta hyvänä askeleena oikeaan suuntaan. He uskovat suuremman järjestön voimaan.
17.02.2015 07:37 karhu admin
Konecranesin luottamusmiehet Ilpo Välimaa, Pasi karttunen ja Minna Jossandt pitävät uutta keskusjärjestöhanketta toivottuna askeleena oikeaan suuntaan.

Hyvinkään Konecranesilla eri liittoihin ja keskusjärjestöihin kuuluvien luottamusmiesten yhteistyö on pelannut saumattomasti. He otaksuvatkin, ettei paikallisesti mikään muutu.

Ylempien toimihenkilöiden insinööriliittolainen luottamusmies Ilpo Välimaa korostaa, että heidän työpaikallaan luottamusmiesten keskusteluvälit ovat hyvät ja yhdessä asioita viedään eteenpäin.

Samoilla linjoilla on toimihenkilöiden Pron varaluottamusmies Minna Jossandt. Hän pitää uutta keskusjärjestöhanketta kiinnostavana.

− Enemmän meillä on yhteisiä kuin erottavia intressejä, arvioi Jossandt.

− Ongelmat ovat aika pitkälti yhteisiä enkä muista, milloin olisimme olleet eri mieltä, toteaa metalliliittolainen pääluottamusmies Pasi Karttunen. Hänen mukaansa yt-neuvotteluihinkin on menty yhdessä yhteisin tavoittein.

Välimaa korostaa työpaikalla epävirallisten keskustelujen merkitystä.

− Me kuuntelemme toisiamme herkällä korvalla ja ajamme hyvinkääläisten asioita, Välimaa muistuttaa.

Pasi Karttunen kehuukin keskinäisiä keskusteluja, sillä näin voi testata erilaisia ajatuksia ja välillä tulee terveellistä kyseenalaistamista toisilta luottamusmiehiltä. Keskinäisin keskusteluin löydetään yhteinen paras.

Vahvempi palkansaajarintama

Konecranesin hyvinkääläiset luottamusmiehet pitäisivät hyvänä, jos palkansaajapuolellakin puhuttaisiin julkisuudessa yhdellä suulla. Välillä näyttää siltä, että keskusjärjestöt kilpailevat huomiosta keskenään. Luottamusmiehet muistuttavat, että vastapuolella pöytää on Elinkeinoelämän keskusliitto EK, jonka kanssa olisi työntekijäpuolen parasta lähteä neuvottelemaan yksituumaisena.

Karttunen, Jossandt ja Välimaa toteavat työelämän muuttuneen ja arvioivat, että nykyiset ay-rakenteet ovat ajalta, jolloin työpaikoilla oli vielä kolmen kerroksen väkeä.

Luottamusmiehet toivovat, että vaikutusvaltaisempi suuri keskusjärjestö toteutuu, sillä siitä olisi kaikille vain hyötyä. Pasi Karttunen otaksuu hakkeen olevan helpompi kuin liittojen yhdistyminen.

− Jos liitot haluavat, niin nyt on oivallinen tilaisuus palkansaajien voimien yhdistämiseen. Näin palkansaajien painoarvon kasvaessa myös työntekijöiden asema julkisuuspelissä paranisi, Karttunen otaksuu.

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.