Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Tavoite työelämän pysyvästä vu…

Uutinen

Tavoite työelämän pysyvästä vuoropuhelusta toteutui

Valtionpäämiesten 6. ASEM-huippukokous 10.-11.9.2006

Kansainvälinen ay-liike ASEM6-kokouksen tuloksista:

(SAK, STTK, AKAVA) Kansainvälinen ammattiyhdistysliike pitää ASEM6-huippukokouksen tuloksia myönteisinä. ASEM-prosessiin saadaan jatkossa pysyvä vuoropuhelu myös työelämäasioissa. ASEM-johtajat tukivat päätöslausumassa Potsdamin työministerikokouksen tuloksia ja totesivat, että ASEM:in työelämää koskevissa keskusteluissa on saatava aikaan vuoropuhelu ja yhteistyö myös työmarkkinaosapuolten kanssa. Vuoropuhelu on jo pitkään ollut ammattiyhdistysliikkeen tavoitteena.

ASEM6-huippukokouksen päätöslausumassa tunnustetaan tarve vahvistaa globalisaation sosiaalista ulottuvuutta. Päätöslausumassa painotetaan, että tuottava työllisyys, säällinen työ, kaikkien työntekijöiden oikeuksien suojelu ja sosiaalinen yhteenkuuluvuus ovat ratkaisevia kestävälle sosiaalis-taloudelliselle kehitykselle.

SAK, STTK ja AKAVA pitävät Helsingissä 7.-8.9. pidettyä ammattiyhdistysliikkeen ASEM-huippukokousta onnistuneena. Se vahvisti Euroopan ja Aasian ay-liikkeen yhteistyötä.

Suomen palkansaajakeskusjärjestöt pitävät tärkeänä, että Suomi EU:n puheenjohtajana otti painokkaasti eri yhteyksissä esille Burman ihmisoikeustilanteen. ASEM-valtioiden on toimittava määrätietoisesti Burman ihmisoikeuksien toteuttamiseksi ja pakkotyön lopettamiseksi.

Seuraava ASEM-työministereiden kokous pidetään Indonesiassa 2008. Kansainvälinen ammattiyhdistysliike tulee valmistautumaan hyvin niin tähän seuraavaan työministerikokoukseen kuin myös lokakuussa 2008 Pekingissä pidettävään ASEM7-huippukokoukseen.

Lisämateriaalia

Lue myös

Lisätietoja

  • johtaja Marjaana Valkonen, SAK, puh. 0400 705 136
  • kv-päällikkö Risto Kousa, STTK, puh. 040 501 6510
  • kansainvälisten asioiden asiamies Pia Björkbacka, AKAVA, puh. 020 7489 407