Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Tasa-arvo nytkähti eteenpäin –…

Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM:n puheenjohtaja Heli Puura.

Uutinen

Tasa-arvo nytkähti eteenpäin – SAK:n hallitukseen ei tarvita kiintiöitä

SAK:n hallituksen jäsenistä on ensimmäistä kertaa naisia 40 prosenttia, kertoo SAK:n tasa-arvovastaava Tapio Bergholm. Naisten nousu hallitukseen tarkoittaa, ettei SAK:n tarvitse asettaa sääntöihinsä erillistä kiintiötä sukupuolille.

SAK asetti edustajakokouksessaan vuonna 2006 ehdollisen päätöksen, että hallituksessa siirrytään sukupuolen mukaan jaoteltuihin kiintiöihin vuonna 2016, mikäli tasa-arvoinen vallanjako ei ole toteutunut muutoin siihen mennessä.

– Nyt näyttää siltä, ettei kiintiöitä tarvita, koska edellisessä edustajakokouksessa asetettuihin tasa-arvotavoitteisiin on päästy luonnollisen kehityksen kautta, iloitsee Tapio Bergholm.

Hallitukseen nousi kaksi uutta naista viime viikolla. Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM valitsi puheenjohtajakseen Heli Puuran, kun edellinen puheenjohtaja Timo Vallittu jäi eläkkeelle.

Palvelualojen ammattiliitto PAM valitsi SAK:n hallitukseen edustajakseen Niina Koivuniemen. Hänen edeltäjänsä oli Kalle Julkunen.

SAK:n hallituksen 20:sta jäsenestä naisia on kahdeksan, eli naisten osuus edustajista on 40 prosenttia. Jäsenkunnasta naisia on 46,1 prosenttia.

Myös SAK:n johtoryhmä on jokseenkin tasa-arvoinen. Johtajiin lukeutuu kaksi naista ja kolme miestä.

Tarkista, miten muilla työmarkkinajärjestöillä menee

SAK:n tasa-arvovastaava Tapio Bergholm on koonnut vertailtavaksi tasa-arvotietoa kaikista työmarkkinakeskusjärjestöistä.

Esittelykalvosta voi selvittää naisten määrän työmarkkinakeskusjärjestöjen jäsenkunnissa. Esityksessä on myös tiedot, miltä näyttävät keskusjärjestöjen hallitusten jäsenten sukupuolijakaumat.

Tilastoista antaa lisätietoa Tapio Bergholm.

Tiina-Emilia Kaunisto / SAK