Tappio ja voitto

”Tampereen leipomon viime kevään ja alkukesän yt-neuvotteluista tuli sekä tappio että voitto. Kun yt-neuvottelut aloitettiin, niin työnantaja ilmoitti Tampereen vähennystarpeeksi 20 henkeä. Näin paljon oli tarkoitus tehostaa tuotantoa.
17.02.2015 07:10 karhu admin
Tiina Heinonen on Vaasan Oy:n Tampereen leipomon noin 60 SEL:läisen pääluottamusmies.

Meillä Tampereella oli vaalean ja tumman ruokaleivän linjat sekä kahvileivän linja. Työnantajan tavoitteena oli siirtää Vantaalle vaalean leivän ja kahvileivän tuotantoa.

Työntekijöiden vähennysvaatimus tuntui kovalta ja me ryhdyimmekin heti luottamusmiesten kanssa pohtimaan vaihtoehtoisia tapoja tarpeellisten säästöjen saamiseksi.

Meillä on hyvä luottamushenkilöiden tiimi. Siihen kuuluvat minun lisäkseni varaluottamusmies, kaksi osaston luottamusmiestä sekä työsuojeluvaltuutettu ja kaksi varavaltuutettua. Tällä tiimillä valmistelimme työnantajalle ehdotuksia, jotta saisimme pidettyä tuotannon Tampereella.

Luottamusmiesporukalla käytiin paljon keskusteluja. Meillä kaikki luottamushenkilöt ovat mukana tuotannossa, joten tunnemme hyvin eri linjojen järjestelyt.

Lopulta työnantaja tyrmäsi vaaleaa ruokaleipää koskevat ehdotuksemme, joilla tarvittavat säästöt olisi saatu aikaan. Mutta kahvileipää koskevat ehdotukset työnantaja hyväksyi ja niin kahvileivän valmistus jäi Tampereelle.

Lopulta irtisanottiin yksitoista työntekijää, mutta yhdeksän työpaikkaa saimme pelastettua.

Toki pettymys oli suuri ja surutyötä on tehty syksyn aikana. Mutta kahvileivän valmistuksen säilymistä pidän onnistumisena.

Omalle väelle tiedottaminen on tärkeää ja jatkuvat keskustelut työntekijöiden kanssa varmistavat sen, että pääluottamusmies tuntee väkensä ja tietää porukan tahdon. Tämä prosessi vahvisti käsitystäni siitä, että aina kannattaa etsiä ratkaisuja.”

Aino Pietarinen

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.