Tänään vietetään Kunnon työn päivää

Tänään perjantaina yli 60 maassa juhlitaan ihmisarvoista työtä ja hyvää työelämää Kunnon työn päivän merkeissä. Suomessa päivän teemana on tänä vuonna ilo.
07.10.2016 08:00
SAK
Uutiset Työelämä

Hyvään työpäivään kuuluu nauru. Työ ei aina ole herkkua ja jokainen mokaa joskus, mutta huumori voi pelastaa pahankin päivän.

Kerro hauskin mokasi sanoin tai kuvin ja jaa se sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kunnontyönpäivä. Tai järjestä työpaikallasi esimerkiksi yhteinen kahvihetki Kunnon työn päivän kunniaksi.

Seuraa suoraa lähetystä kiinalaisten työntekijöiden asemasta

Kunnon työn päivän seminaarissa selviää, miten asiakasyhtiön hankintaketjun avoimuus hyödyttää kenkätehtaan työntekijää. Voit seurata seminaariin sisältyvää kiinalaisen asiantuntijan englanninkielistä puheenvuoroa suorana Facebook-lähetyksenä kello 11.30 alkaen.

Puoli tuntia kestävän puheenvuoron pitää seminaarissa asiantuntija Sheung So, joka toimii Kiinan työntekijöiden oikeuksiin erikoistuneessa LESN-tutkimusverkostossa. Puhtaat vaatteet -verkoston ja SASKin järjestämä yritysvastuuseminaari pidetään Helsingissä ammattiliitto TEAMin tiloissa.

Katutapahtumia ja avoimia ovia

Teollisuusalojen palkansaajat järjestää perjantaina katutapahtuman Helsingin Narinkkatorilla kello 15–18. Tapahtumassa kerätään nimiä lakialoitteeseen, joka mahdollistaa vapaamman kouluttautumisen työttömyyden aikana.

Mikkelissä Kunnon työn päivää voi juhlia kauppakeskus Stellan torilla kello 14-17. TE-toimisto antaa torilla neuvoa ja ohjausta työnhakuun. Lisäksi ohjelmassa on keskustelutilaisuuksia ja kello 16.30 alkava työelämäpaneeli, jonka juontaa SAK:n erikoistutkija Tapio Bergholm.

Hotelli- ja ravintolamuseo juhlistaa Kunnon työn päivää Helsingin Kaapelitehtaalla kello 12–15. Päivän kunniaksi museossa on tarjolla muun muassa kahvit ja näyttelyopastus. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kunnon työn päivän taustalla vaikuttavat Suomessa SAK, Akava ja STTK sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK. Kansainvälisesti sen on käynnistänyt ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUC.

Facebook, Twitter ja Instagram

Jaa hauskin työmokasi sanoin tai kuvin
#kunnontyönpäivä

www.kunnontyo.fi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.