Talviolympialaisten "virallinen ravintola" maksaa alle minimipalkan

19.02.2010 09:16
SAK
Olympialaiset Vancouverissa 2010

Pikaruokaketju McDonald&#;8217s hankkii Vancouverin talviolympialaisissa kyseenalaista kunniaa. Kisojen sponsoreihin lukeutuva yhtiö maksaa uusille työntekijöilleen selvästi alle Kanadan läntisimmän maakunnan Brittiläisen Kolumbian vähimmäispalkan.

McDonald’sin uudet työntekijät eivät yllä edes 7 Kanadan dollarin (1 Kanadan dollari on 0,71 euroa) tuntipalkkaan, maakunnan ay-johtaja Jim Sinclair toteaa järjestön verkkosivustolla. Brittiläisessä Kolumbiassa minimipalkka on 8 Kanadan dollaria tunnissa. McDonald’s näyttää soveltavan uusiin työtekijöihinsä maakunnan hallinnon määrittelemää harjoittelijoiden ja maahanmuuttajien vähimmäispalkkaa, joka on 6,35 Kanadan dollaria tunnissa.

McDonald’s juhlii mainoksissaan olympialaisten henkeä ja arvoa, joten mainosten katsojat voivat yllättyä siitä, että yhtiö maksaa uusille työntekijöilleen Kanadan matalimpia palkkoja, Sinclair sanoo. Hän vaatii McDonald’sia nostamaan työntekijöidensä alkupalkan vähintään 10 Kanadan dollariin tunnissa.

- Tältä yhtiöltä löytyy satoja miljoonia dollareita sponsorirahaa olympialaisille, mutta uusille työntekijöilleen se ei maksa edes Kanadan vähimmäispalkkaa, Sinclair kummeksuu.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.