Synkistelyn sijaan EK:lta kaivataan selkeää kasvupuhetta

Suomen Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK odottaa EK:lta puheenvuoroa talouden kasvun ja suomalaisten työllisyyden tueksi.
10.12.2012 14:33
SAK
SAK:n hallitus

SAK:n hallitus arvioi, että Elinkeinoelämän keskusliiton viestit työmarkkinoiden tilasta ovat tähän asti painottuneet "synkistelyn puolelle" ja että niin työnantajien EK:n kuin hallituksen sanoma palkansaajille ja yrityksille on ollut lähinnä lamaannuttava.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly muistuttaa, että kansalaisten luottamusta vahvistetaan muun muassa ennakoitavalla eläkepolitiikalla, joka ei seuraa päivänpoliittista agendaa, vaan jota toteutetaan pitkäjänteisesti ja kuuntelemalla kaikkia osapuolia.

– Askelmerkit tälle keskustelulle ovat olemassa, kun keväällä työmarkkinaosapuolet sopivat työuria lähes vuodella pidentävistä toimista. Samalla sovittiin koko eläkejärjestelmän uudistamiseen tähtäävien neuvottelujen aikataulusta, Lyly painottaa.

SAK esitti muutama viikko sitten myös nykyisen raamisopimuksen jatkamista vuodella.

– Kannamme vastuumme tässäkin taloustilanteessa, kun olemme ehdottaneet asioista neuvottelemista. Auki olevat kysymykset kuten koulutusasia on saatava alta pois, jotta päästään aloittamaan puhtaalta pöydältä, Lyly huomauttaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.