Skanska rettelöi Argentiinassa ay-liikettä vastaan

14.08.2007 11:05
SAK
Uutisia Suomen ulkopuolelta

Ruotsalaisen rakennusyhtiön Skanskan tytäryhtiö Argentiinassa erotti kesäkuussa palveluksestaan ammattiliitto FASPyGP:n johtajan Marcelo Turchettin. Työsuhteen lopettamiselle ei ollut laillisia perusteita.

Mielivaltaisista potkuista lähtien ammattiliitto FASPyGP on boikotoinut Skanskan energia-alan työmaita Argentiinassa, jossa yhtiön asiakaskuntaan kuuluvat muun muassa öljyteollisuuden jättiyhtiöt Royal Dutch Shell, ExxonMobil ja Chevron. Skanskalla on töissä Argentiinassa tuhatkunta rakennustyöläistä.

- Olemme tukeutuneet kaikkiin mahdollisiin laillisiin keinoihin, jotta Turchetti saisi takaisin työpaikkansa, FASPyGP:n pääsihteeri Alberto Roberti sanoo.

Äskettäin kansainvälinen ay-federaatio ICEM liittyi kampanjaan Turchettin irtisanomisen perumiseksi. Järjestön pääsihteeri Manfred Warda korostaa, että Turchetti oli hoitamassa laillisia ay-tehtäviään, kun hänet erotettiin.

Wardan mukaan Skanska ratkaisu loukkaa kansainvälisen työjärjestön ILO:n työelämän perusnormeja koskevia sopimuksia sekä Skanskan ja ay-järjestöjen yhteistä globaalisopimusta.

Skanskan palveluksessa on 56 000 työntekijää. Toiminta-alue koostuu paristakymmenestä maasta Euroopassa ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa.

Viime vuonna Skanskan mainetta tahrasivat sen Argentiinassa toimivan tytäryhtiön kuittiepäselvyydet. Niiden käsittely on yhä kesken. Skanska on erottanut seitsemän kuittiskandaaliin sotkeutunutta toimihenkilöään.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.