Sipilän kiristyspolitiikka ei saa PAMilaisten ymmärrystä

Juuri valitun pääministeri Juha Sipilän hallituksen kurjistuspolitiikka ei saanut kiitosta eikä ymmärrystä PAMin liittokokouksessa. Puheenjohtaja Ann Selinin mukaan tunnelma oli maanantaina suorastaan käsin kosketeltavan järkyttynyt. Useammassakin puheenvuorossa haluttiin järjestää mielenilmaus ay-liikkeen syyllistämisen lopettamiseksi.
03.06.2015 09:17 karhu admin
PAMin liittokokous kukitti hallitukseen valitut ja valtuuston puheenjohtajiston.

PAMin Tiina Rantala piti osa-aikaisuutta kansantaloudellisena tappiona. Hallituksen halutessa pidentää työaikaa pamilaiset eivät saa tehdä edes täyttä työpäivää.

Mila Kangasniemi nosti myös esille jäsenhankinnan tärkeyden. Hän toivoo liiton toimintaan enemmän kampanjoita ja kasvotusten keskustelua.

− Haluan, että olemme nuorekas, aktiivinen ja vaikuttava liitto, Kangasniemi korosti.

Heidi Lehtikangas muistutti, että saadakseen uusia jäseniä liiton on oltava läsnä työpaikoilla. Jokainen jäsen on osa liittoa.

− Nollasopimus on ihmisarvoa alentava. Heillä ei ole mitään turvaa, Mia Heinonen totesi. Heinonen korosti, että PAMilaisten on seistävä yhdessä rintamassa. Osa-aikaisten syrjiminen on hänen mukaansa loputtava heti.

Suvi Heikkinen piti epäoikeudenmukaisena, että valtion talousongelmien maksajiksi joutuvat pienituloiset. Lisätuntien saaminenkin on työn takana.

Työntekijöitä kuunneltava

Maarit Ryhänen ihmetteli, miksi työntekijöitä ei kuunnella työhyvinvointikysymyksissä. Hyvä esimiestyö ja työntekijänkin tarpeiden mukaan joustavat työajat tuovat tuottavuutta, eivätkä tule työnantajalle kalliiksi.

Mikko Ruokonen nosti esiin työn kuormittavuuden. Hänen mukaansa kerrossiivooja kävelee maratonin työvuorossa ja varastossa nostetaan tuhansia kiloja päivässä. Erityisesti palautumiseen tarvitaan aikaa, sillä nykymenolla eläkeiän saavuttaminen on vaikeaa.

Anne Nyman vaati euromääräisiä palkankorotuksia. Hän muistutti, että sekä hallitus että työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet samapalkkaohjelmaan.

Juri Heikkinen arvioi, että PAMissakin ulkomaalaistaustaisten jäsenten määrä kasvaa. Hänen mukaan on tärkeää tehdä työtä, jotta maahanmuuttajat ymmärtävät ay-liikkeen merkityksen.

Niko Ravattinen huiteli pääministeri Sipilän kiristyspolitiikkaa. Hän ei halua paikallista sopimista ja totesi, että lakkoonkin pitää olla valmiina.

Aino Pietarinen

Lue myös Ay-liikettä ei kannata vähätellä

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.