Selvityshenkilöiden ehdotukset heti jatkovalmisteluun

SAK:n työelämäasioiden johtaja Saana Siekkinen kiittää itsensä työllistäjien työttömyysturvaa pohtineiden selvityshenkilöiden ehdotuksia.
15.12.2016 13:35
SAK
Saana Siekkinen

– Selvityshenkilöt puuttuvat oikeisiin ongelmiin ja tarjoavat niihin konkreettisia ratkaisukeinoja. Työttömyysturvan sääntöjen monimutkaisuus ja etuuksien katvealueet aiheuttavat itsensä työllistäjille turhaa huolta ja epävarmuutta toimeentulosta, Saana Siekkinen sanoo.

Hän arvioi, että selvityshenkilöiden esitykset vähentävät työttömyysturvan katveita ja aloittavan yrittäjän epävarmuutta toimeentulosta.

– Niiden jälkeenkin itsensä työllistäjien ja silpputyöntekijöiden työttömyysturvaan ja muuhun lainsäädäntöön jää parannettavaa.

Myös Suomen suurin palkansaajajärjestö on esittänyt työttömyysturvan uudistamiseksi keinoja, joilla korjataan erityisesti itsensä työllistäjien turvan ongelmakohtia.

SAK on ehdottanut sovitellun päivärahan sääntöjen sujuvoittamista, yritystoiminnan pää- ja sivutoimisuuden arvioinnin selkeyttämistä ja yhdistelmävakuutusta itsensä työllistäjille.

Yhdistelmävakuutuksessa työn tekijä voi vakuuttaa työstä saamansa ansiot samanaikaisesti sekä palkansaajana että yrittäjänä. Nykymallissa vakuutettavaksi voi valita vain jommankumman ansiomuodon, ei kumpaakin.

– Työttömyysturva on sosiaaliturvan ainoa muoto, jossa palkansaaja- ja yrittäjätulojen samanaikainen vakuuttaminen ei onnistu. Epäkohta on tärkeää korjata ja jatkotyö yhdistelmävakuutuksen toteuttamiseksi on aloitettava heti, Saana Siekkinen linjaa.

Selvityshenkilöt ehdottavat tänään torstaina julkaistussa selvityksessään muun muassa yhdistelmävakuutusta.

Selvityshenkilöiden Maria Löfgrenin ja Harri Hellsténin esitykset

SAK:n keinot työttömyysturvan uudistamiseksi

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.