Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Sauli Niinistö: Suomen uhkana …

Uutinen

Sauli Niinistö: Suomen uhkana eivät ole konkurssit eikä suurtyöttömyys

Sauli Niinistö. Palkkatyöläinen 10-2008. Kuva: Heli Saarela

Palkkatyöläinen 10/2008

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö ei usko, että talouden nykyinen taantuma ajaisi Suomessa yritykset konkurssiaaltoon tai että maahan tulisi taas suurtyöttömyys 1990-luvun lamavuosien tapaan. Hän arvelee yritysten tiedostavan tulevaisuudessa häämöttävän pulan osaavasta työvoimasta.

– Suomi selviää taantumasta, kunhan toimitaan viisaasti. Nyt on tärkeä pitää kiinni työpaikoista ja huolehtia siitä, että ihmiset voivat luottaa oman työpaikkansa säilymiseen, Niinistö sanoo tänään ilmestyneen SAK:n Palkkatyöläisen haastattelussa.

Hänen mukaansa käytettävien elvytystoimien ehdottomana ohjenuorana on pidettävä kahta asiaa: niiden on oltava maksimaalisen tehokkaita ja luonteeltaan väliaikaisia. Esimerkkinä hän mainitsee korjausrakentamisen, joka on työvaltaista ja saadaan nopeasti käyntiin.

Haastattelussa puhemies Niinistö sanoo, ettei olisi hylkäämässä tulopoliittisia kokonaisratkaisuja. Hän ei siis yhdy niihin, joiden mukaan tupot olisi lopullisesti haudattu.

– Toivon, ettei Suomessa hukattaisi luottamuspääomaa, joka vuosikymmenten kuluessa on syntynyt. Meillä on totuttu sovittelemaan erilaisia näkemyksiä yhteen ja vaalimaan yhteiskunnallista sopua, Niinistö toteaa.

Niinistön koko haastattelu ja muita lehden juttuja luettavissa osoitteesta www.palkkatyolainen.fi.