SAK:n valtuusto koolla Kiljavalla – paljon puhetta eläkeneuvotteluista

SAK:n valtuuston kevätkokous pidetään torstaina ja perjantaina 15.–16. toukokuuta Kiljavan opistolla Nurmijärvellä. Kokousasioiden lisäksi ohjelmassa on puolueiden eurovaalipaneeli ja tasa-arvomitalien jako. Paneelin voi katsoa suorana myös netistä.
14.05.2014 15:24
SAK

SAK:n kevätkokous käynnistyy torstaina kello 11 valtuuston puheenjohtajan Jarkko Elorannan avauspuheella. SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly arvioi muun muassa työura- ja eläkeneuvotteluja.

Yleiskeskustelun jälkeen noin kello 12 SAK jakaa ensimmäiset Tyyne Leivo-Larssonin mukaan nimetyt tasa-arvomitalit merkittäville yhteiskunnallisille vaikuttajille.

Iltapäivällä kello 14 kokous jatkuu jäsenliittojen esityksillä ja hallituksen lausunnoilla. Päivä päättyy arviolta kello 17.

Katsojat mukaan SAK:n eurovaalitenttiin

Perjantaina kokous jatkuu kello 9.00 liittojen esityksillä. 

Puolueiden eurovaalitentti järjestetään kello 9.30–11.00. Varmistuneet panelistit ovat Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen, SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen sekä Vasemmistoliiton kansanedustaja Kari Uotila. Juontajana toimii toimittaja Kari Klemm. Paneelia voi seurata suorana lähetyksenä osoitteessa http://www.mediaserver.fi/live/sak.

Valtuuston kokous päättyy perjantaina valtuuston hyväksyttyä päätöslausuman noin kello 13.

Lakko-oikeus ja rakennemuutos esillä

Jäsenliitot ovat jättäneet tänä vuonna valtuustolle yhteensä 23 esitystä

Rakennusliitto vaatii, että liittojen itsenäisestä sopimusoikeudesta pidettäisiin kiinni eikä lakko-oikeuteen kajottaisi. Metalliliitto taas kiinnittää huomiota rakennemuutoksesta johtuvaan työpaikkojen katoamiseen. Työntekijöille tulisi tarjota mahdollisuus muutosturvan mukaiseen uudelleenkouluttautumiseen jo etukäteen työn ohessa, jossa uhkana on töiden loppuminen lähitulevaisuudessa.

PAM esittää, että perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon ruuhkien purkamiseksi tulee etsiä toimivia ratkaisuja. JHL vaatii taas henkilöstön vahvistamista valtion- ja julkisomisteisissa yhtiössä.

Valtuusto on SAK:n ylin päättävä elin edustajakokousten välillä. Siinä on 119 jäsentä.

Lisätietoja valtuustosta kokouksesta

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.