SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja: Yrityssaneeraus Talvivaaralle konkurssia parempi vaihtoehto

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen arvioi, että kaivosyhtiö Talvivaaran hakeutuminen yrityssaneeraukseen on konkurssia parempi vaihtoehto. Hän tähdentää, että yhtiön toiminnan turvaamiseksi on kuitenkin tehtävä nyt kaikki mahdollinen.
15.11.2013 10:44
SAK
Matti Tukiainen

– Yrityssaneerauksen turvin nykyiset omistajat voivat hakea uusia rahoittajia ja harkita toiminnan jatkamista.

Talvivaara on tänään kertonut myös koko henkilöstöä koskevista yt-neuvotteluista. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön työ- ja elinkeinojohtaja Tukiainen muistuttaa, että yhtiö on alueensa merkittävä työllistäjä, kun kerrannaisvaikutuksineen kyse on vähintään parista tuhannesta työpaikasta.

– Välittömästi neuvottelut koskettavat noin tuhatta työpaikkaa.

Tukiainen huomauttaa lisäksi, että kaivostoimintaa rahoitettaessa ei voida toimia lyhytjänteisesti ja kvartaalitalouden säännöillä.

– Alan luonteeseen kuuluu pitkäjänteisyys. Nikkelin hinta kääntyy jossain vaiheessa uuteen nousuun. Olisi järjetöntä jättää Talvivaaran arvokkaat malmivarat hyödyntämättä maamme ja erityisesti pohjoisen Suomen hyväksi.

Talvivaaran kohtalolla on merkitystä myös ympäristölle.

– Jos kaivoksen toiminta joudutaan ajamaan alas, ympäristöongelmat kaatuvat yhteiskunnan kontolle. Se maksaisi kymmeniä, mahdollisesti jopa satoja miljoonia euroja, Tukiainen muistuttaa.

Lisätietoja

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen, 0400 600 099

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.