SAK:n Tukiainen: Työllisyys nousuun investoimalla

Tässä taloudellisessa tilanteessa tarvitaan investointeja, jotka luovat tilaa yrittämiselle ja työpaikkojen synnylle. SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja kertoi tänään Ylelle keskusjärjestön terveiset hallituksen kehysriiheen.
24.03.2014 11:31
SAK
SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen

Liikenteen ja asumisen saroilla on paljon investointimahdollisuuksia. Pitää luoda edellytykset sille, että työpaikat täyttyvät työnhakijoista.

– Pelkästään rakentamisessa löytyy keinoja, joita täytyy nyt käyttää, koska vientimme ei ole toistaiseksi lähtenyt kunnolla vetämään, sanoi SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

Tukiainen käyttäisi hyväkseen kaikki tavat, joilla voidaan houkutella ihmisiä käymään töissä vähän pidemmältäkin. Yksi SAK:n esittämä investointi on Pisara-rata Helsingin alle. Se vaikuttaisi koko maan junaliikenteen sujuvuuteen.

– Työllistäminen on nyt haasteellista. Juuri siksi SAK on esittänyt isoja investointeja, jotka mahdollistaisivat työvoiman paremman liikkumisen, sanoi Tukiainen.

Liikkumisen näkökulmasta Tukiainen ei kannata työmatkojen verovähennysoikeuden poistamista. Myös pula kohtuuhintaisista asunnoista vaikeuttaa työllistämistä erityisesti pääkaupunkiseudulla. Siksi SAK panostaisi kaavoittamiseen ja rakentamisnormien väljentämiseen.

– Toinen tärkeä asia on koulutus. Sieltä ei pitäisi kehysriihessä repiä rahaa pois.

Tukiainen kertoi Ylen radiohaastattelussa työmarkkinajärjestöjen terveisiä hallituksen kehysriihen yhdessä Elinkeinoelämän keskusliiton Kai Mykkäsen kanssa. Kuuntele Tukiaisen ja Mykkäsen haastattelu maanantain Ykkösaamusta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.