Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n puheenjohtaja Lyly esitt…

Uutinen

SAK:n puheenjohtaja Lyly esittää ”pävausta”

Lauri Lyly

Silpputyölle oma politiikkaohjelma

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ehdottaa maan seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan erillistä politiikkaohjelmaa, jolla saataisiin kokonaisvaltaisesti ratkottua pätkä- ja silpputyön teettämisestä johtuvia ongelmia. &#;8221Moninaistuneen työn teettämisen politiikkaohjelman” tavoitteena pitäisi hänen mukaansa olla työn teettämisen muodosta riippumaton yhdenvertaisuus lain ja sopimusten edessä.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly teki esityksensä keskiviikkona Porissa JHL:n ja PAMin järjestämässä paneelitilaisuudessa ”Työelämä silppuuntuu – mitä tekee ay-liike?”.

– Suomalaisessa pätkätyökeskustelussa ongelmana on ollut se, että on puhuttu lähinnä oireista, ei sairauden aiheuttajasta ja keinoista hallita ilmiötä. Pienillä korjauksilla ei päästä käsiksi itse ongelmaan, Lyly sanoi.

Hänen mukaansa moninaistuneita työn teettämisen tapoja on lähestyttävä myös sääntelyn näkökulmasta. Lylyn mielestä tarvitaan kokonaisvaltainen ote, joka läpäisee sopimukset, sosiaaliturvan ja koulutuksen.

– Tavoitteena on saada aikaan työn tekijöiden yhdenvertainen asema, oikeudet ja kohtelu lainsäädännössä ja sopimuksissa riippumatta työn teettämisen ja tekemisen tavasta. Ehdonkin, että suvauksen (sukupuolivaikutusten arviointi) tapaan otetaan käyttöön ”pävaus” eli pätkätyövaikutusten arviointi niin lainsäädännössä kuin sopimustoiminnassa, Lyly esitti.