Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Pertti Parmanne: Työnant…

Uutinen

SAK:n Pertti Parmanne: Työnantajat leikkasivat työttömyyskassojen rahoitusta

Pertti Parmanne

– Työnantajat käyttivät tänään valta-asemaansa Työttömyysvakuutusrahastossa ja leikkasivat työttömyysturvan rahoitusta niiltä työttömyyskassoilta, joissa on eniten työttömiä jäseniä. Päätöksellään työnantajat yrittävät horjuttaa pahimpien työttömyysalojen kassojen taloutta, mistä seuraa nousupaineita työttömyyskassojen jäsenmaksuihin, sanoo SAK:n johtaja Pertti Parmanne.

Työttömyysvakuutusrahasto päätti tänään työnantajien äänin leikata työttömyyskassojen jäsenmaksujen tasaukseen käytettäviä määrärahoja yli neljänneksellä viimevuotisesta, vaikka työttömyysmenot ovat edelleen kasvaneet. Päätös pystyttiin tekemään, koska työnantajilla on rahaston hallituksessa kahdeksan jäsentä ja palkansaajilla vain neljä.

Parmanteen mukaan työnantajien linja näyttää nyt muuttuneen.

– Työnantajat käyttävät kohtuuttomasti valta-asemaansa. Siksi onkin entistä tärkeämpää saattaa Työttömyysvakuutusrahaston hallinto tasapuoliseksi. Samalla on lainsäädännöllä varmistettava, etteivät työnantajien mielivaltaiset leikkaukset heikennä työttömyydestä pahiten kärsivien palkansaajaryhmien asemaa. Sosiaali- ja terveysministeriön on syytä viipymättä käynnistää valmistelut lainsäädännön korjaamiseksi, Parmanne vaatii.

Lisätietoja Työttömyysvakuutusrahastosta

Lisätietoja

  • johtaja Pertti Parmanne, puh. 020 774 0122
  • sosiaalipoliittinen asiantuntija Kaija Kallinen, puh. 040 500 2417