Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Pertti Parmanne: Katteet…

Uutinen

SAK:n Pertti Parmanne: Katteettomia lupauksia

Pertti Parmanne

SAK on tyrmistynyt eläkepaketin käsittelystä eduskunnassa. Kansanedustajat lupailevat vaalipuheissaan palkansaajille veronalennuksia, mutta lähes puolet heistä oli äänestämässä palkansaajille yli kahden prosenttiyksikön lisäystä palkoista perittävään veroluonteiseen työeläkemaksuun. Kahdeksankymmenen kansanedustajan kannatuksen saanut indeksin muuttaminen olisi nimittäin aiheuttanut tällaisen lisälaskun. Vaalien alla annetut lupaukset muhkeista verokevennyksistä ovatkin jo nyt näköjään kääntyneet miinusmerkkisiksi.

Viime syksynä saavutettu neuvottelutulos eläkeuudistuksesta syntyi vuosien valmistelun tuloksena. Siinä palkansaajat, työnantajat ja valtio ottivat yhdessä vastuuta siitä, että sekä nykyisten että tulevien palkansaajien eläkkeet voidaan turvata.

SAK on huolestuneena seurannut, kuinka niin moni nykyinen kansanedustaja ei näytä arvostavan kolmikantaista työmarkkinasopimista eikä vastuullista asioiden hoitoa. Vaalikuume on johtanut tyhjiin lupauksiin. Yhdenkään puolueen vaaliohjelmaan ei ole sisällytetty tällaisia menojen lisäyksiä.