Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Matti Viialainen: Kriisi…

Uutinen

SAK:n Matti Viialainen: Kriisikokous UPM:n tehtaiden alasajon estämiseksi

Matti Viialainen

– Metsäyhtiö UPM:n irtisanomissuunnitelmat ovat järkyttävä isku tuhansille työntekijöille ja heidän perheilleen. Erityisen kova uutinen on Kuusankoskelle ja koko Pohjois-Kymenlaaksolle. Tämä Suomen historian suurin, voittoa tuottavan yhtiön saneeraussuunnitelma on käsittämätön, sanoo SAK:n apulaisjohtaja Matti Viialainen.

Viialainen muistuttaa, että metsäteollisuudessa on paraikaa käynnissä tulevaisuutta koskeva vuoropuhelu hyvässä hengessä. Siksi onkin erittäin valitettavaa, että vakavan, alan toimintaedellytyksiä parantavan keskustelun aikana yhtiö lähtee ajamaan alas kokonaisia tehtaita ja paperikoneita.

– Nyt alkavissa yt-neuvotteluissa on ensisijaisena vaihtoehtona oltava tuotannon jatkaminen Suomessa ja irtisanomisten estäminen. Yhtiö, alan työmarkkinaosapuolet ja valtiovalta on nyt kiireisesti saatava koolle hätäkokoukseen, jossa haetaan aidosti vaihtoehtoja joukkoirtisanomisille, Viialainen vaatii.

Viialainen vetoaakin, että metsäyhtiö UPM osoittaisi nyt käytännössä sitä yhteiskuntavastuuta, josta se arvoissaan puhuu.

Lisätietoja

Apulaisjohtaja Matti Viialainen, puh. 040 760 6250