Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Matti Huutola: Metsäteol…

Uutinen

SAK:n Matti Huutola: Metsäteollisuuden tavoitteena tupon kaataminen?

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola

– Metsäteollisuus on jo pitkin kesää ja syksyä halunnut tuottaa säröjä tupokeskusteluun ja vaikuttaa siihen, ettei keskusjärjestö EK:ssa ylipäätään olisi lähdetty tuloneuvotteluihin. On ilmeistä, että metsäteollisuuden työnantajaliitto on eilisellä ilmoituksellaan edelleen halunnut hämmentää tulokierrostilannetta irtisanoutumalla tuposta jo ennen kuin sen sisällöstä on tietoa.

– Keskustelun hämmentämisen perimmäisenä syynä saattaa olla Metsäteollisuuden halu kaataa koko tupon syntyminen, ja tästä näkökulmasta ilmoitusta on myös palkansaajapuolella jouduttu arvioimaan. Metallityöväenliiton puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa onkin jo ilmaissut aiheellisen huolensa, että Metsäteollisuuden ilmoitus saattaa vaarantaa tupon synnyn.

– Neuvotteluissa ei vielä olla niin pitkällä, että neuvottelutuloksen mahdollista syntymistä tai sen sisältöä voitaisiin vielä arvioida. Oma näkemykseni on, että energia olisi nyt käytettävä työllisyyttä, vakaata ostovoimakehitystä ja kasvua tukevan tuloratkaisun aikaansaamiseen.

Lisätietoja tupo-neuvotteluista osoitteessa www.sak.fi/tupo.